Bir Garip Aşk Hikayesi

Sokak lambalarının geçen saatlere acımaksınızın sokağı aydınlatması kendi içinde ne güzel hikaye oysa . Sokak hırçın hareketli bir kadın içinde binlerce hissi yaşayabilen biraz dengesiz gönlüne herkesi sığdırabilecek güzel bir kadın. Sokak lambası ise çirkin ve sadece akşamları yüzünü gösteren, gün ışığında kendini beğenmeyen bir delikanlı. Kimseye eyvallahı yok başını öne eğmeyen sevgisine sadık. Gönlünü sokağa kaptırmış ancak kendini beğenemediğinden açılamıyor.
Ve güneş ,merhametli ,herkese eşit davranmaya çalışan ,sevgisini herkesle paylaşan çapkın bir delikanlı. Gözleri üstüne çeken , ona ihtiyaçları olduğunu gösteren, kendini özletmeyi bilen zıpır bi delikanlı.

Sokak güneşe hayran , o varken neşeli hareketli kıpır kıpır ama güneşin gözünde sokak pek değersiz sıradan ..
Sokak lambası ise sokağa tutulmuş her akşam güneşe olan özlemini unutturmak için güneş taklidi yapıyor , sokaksa güneşe olan hasretinden kaale almıyor lambayı..
Güneşse geceye hayran sürekli kovalıyor onu , o kadar ulaşılmaz ki tek çabası bir an önce batmak ve ona kavuşmak . Biliyor imkansız olduğunu ama seviyor işte karşı çıkamıyor..

Hayatımızda her gün karşılaştığımız insan profilleri dışarıda gizli aslında . Daha fazla uzatmak ve türetmek mevcut , belki çok gereksiz ve saçma bir yerden girdim konuya ama aslında hayat bize imkansızın güzel olduğunu ve onu kovaladığımız için mutsuz olduğumuzu söylüyor birazda. At gözlüklerini kaldırabilirsek , eğer sokak , lambaya bir şans verse . Demek istediğim şu ; hayatımız önümüze binlerce seçenek ve gideceğin yolu seçmen için bir tercih hakkı veriyor yapman gereken olaylara geniş açıdan bakmak , hayatında bir şeyler yolunda gitmiyorsa bir şeyleri değiştir buna etrafından değil kendinden başla. Birilerine yaranmak için değişme asla , sadece kendi eksiklerini bulmaya çalış en azından nasıl mutlu olabilirim sorusunu hayat felsefen haline getir. Umarım hepsini hiç bir zaman yalnız bırakmayan gökyüzüne ulaşırsın çünkü gökyüzü hepsini mutlu yapan asıl şeydir ancak bu gezegende..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıkları En Son Çıkan Kapatsın

İceberg

23