His

Can sıkkınlığı. Bir şey istemek ama ne istediğini bilmemek sanırım dünyanın en kötü duygusu bu . Evet evet kesinlikle bu . Akrebin yelkovanla yarışını defalarca izlemek, milli sporumuz iş makinası izlemek gibi alışkanlık oldu. Karşı konulamayan bi his. Yazmak istediklerim hislerime dokunmuyor . Yazamıyorum , beynim yalnızlık örümceklenmesinde . Sanırım bu konuya çok takıyorum. İnsanlar kendi kendilerine mutlu olmayı öğrendiklerinde ilk evreyi tamamlıyorlar ama sonrası çekirdeği bırakamamak gibi . Karın ağrısı gibi ansızın gelmiyor ya da yosun kaplı bi taştan ayağının kayması gibi aniden değil yavaş yavaş, acıta acıta... Sigara gibi uzun vaadeli zehirliyor . Her taksidi daha çok zorluyor bütçeni. Dayanılmaz bir hal alıyor yalnızlık , zehirlendiğini anlarsın da ağzını tişörtünle kapatmaya çalışırsın ya hani ama nefes almaya devam etmek zorundasındır onun gibi bi his bu. Sonra dünyanı terse çevirebilecek güçte biriyle tanışıyorsun , seni tek cümlesiyle baş aşağı yapabilen biri , nabzını vücudunun her yerinde hissettiren biri. Biliyorum bu hisleri yaşamak uzak geliyor sana ama tüm duygular ölüm kadar yakın . Ansızın çıkabilir, seni katledebilir bile .

Kum tanelerinden zamanı takip etmeyeli uzun süre olmuştu . Karşımda oturan çocuğun elinde emzik yerine bir kum saati var her çevirdiğinde biraz daha büyüyor farkında olmadan. Bizler de büyüyoruz , her nefeste yenileniyoruz , her tecrübede güçleniyoruz. Düşüyoruz elbette yara bereden suratı görünmüyor kimilerinin ama pes etmiyor kimse . Herkes damarına basıldığında inattır. Kırmızı inattır biraz , pes etmez ne olursa olsun dener çabalar. Enerjisi bitmez, güçlüdür kırmızı.
Renkler betimlemez aslında ,renkler anlatır . Her insanın sevdiği renk vardır , hür iradesiyle seçtiği kendine uygun gördüğü . Karakterin , seni sen yapan özellikler sana o rengi seçtirdi ve seni temsil ediyor. Elbette bu renk özel bir renk olmalı yani rengini betimlemen gerekiyor. Maviysen ne mavisisin misal? Gök müsün deniz misin, gece misin ? Kendi rengine karar ver , kendini tanıma yolunda en önemli adımı atacaksın. Sana bu uzun yolda sabır diliyorum.

"Kendinizi, kendinizle zaman geçirmeyi yalnızlık sanmayacağınız şekilde yetiştirin."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıkları En Son Çıkan Kapatsın

İceberg

23