Nereden Nereye



https://youtu.be/pYdcQe-F_QA
                                                
Az önce bir videoya denk geldim Youtube da ,linkini de bırakırım aşağı bir yere. Bu doğada bir bizim kötü , harap  edici olduğumuzu kanıtlayan basit bir video. Parçalamak ,bölmek ,har vurup harman savurmak bizim işimiz ,peki neden bu böyle? Neden düzene aykırı olmak zorundayız? Neden yok etmekte rakibimiz yokken yaşadığımız yegane habitatı ziyan ediyoruz ve bundan şikayetçi de olmuyoruz. Neden gözlüklerimizi çıkarıp mutsuzluğumuzun sebebini en başında aramıyoruz. Hep başka insanlara suç atıp hiç parmak izimiz yokmuş gibi bahsediyoruz olaylardan. Her gün hemen hemen dünya üzerindeki her insan rol yaparak gülüyor hem de defalarca. İçi boş sesi yüksek kahkahalar…
“o kadar acı çeker ki insan, canlılar arasında bir tek o kahkahayı icat etmek zorunda kalmıştır” der Nietzsche .Sahiden biz çok mu acı çekiyoruz? Sebebi ne peki? Seni en çok ne üzer bu hayatta? Terk edilmek, aldatılmak ,birini kaybetmek ,parasızlık ,hastalık… Onlarca şey sayabilirsin belki di mi ?Her birinin ne kadar mutsuz ettiğine dair onlarca sayfa yazabilir eli kalem tutan herkes. Bu sefer farklılık yap ve bardağın dolu tarafını hatırlamaya çalış.Seni ne mutlu eder peki?
Aç kalemini zihnin, boş beyaz kağıda at başlığını ve sırala altına madde madde. Kapat gözlerini ve tahayyül et.Mesela seni çocukluğuna götüren koku nedir? Hatırladıkça suratına yapışan gülümsenin sebebi olan koku ne? Benim , mahalleleri haşerelerden korumak için bahar yada yaz aylarında yapılan ilaçlama aracının arkasında çıkan o ilacın kokusu. Ne zaman düşünsem mahallenin diğer çocuklarıyla beraber top oynamaktan ter kana batmışken birden amaçsızca peşinde koştuğumuz Dodge kamyon aklıma gelir. Akşam evde yoğurt yedirilmesiyle son bulurdu eğlencemiz. Kim tahmin ederdi ki , damarlarımdan çıkmasını istediğim o zehri bir gün özlemle anacağımı.Hayal ettikçe o garip kokusu gelir burnuma.
Kendini en değerli hissettiğin an neydi mesela? Bir söz, içten bir sarılma , berbat gecelerden sonra sabaha ulaşma sevinci, belki sağlıklı geçen her günün…Benim birkaç tane var üstelik birbirleriyle yarıştırılmayacak şeyler bunlar mesela zor geçen bir süreden sonra hayatımdaki en değerli kadının,annemin bana sarılması ve iyi ki yanımda iyi ki onlara sahibim dediğim an. Kendi kendime değerli hissettiren his ise , kendi ellerimle kurduğum düzenin başka eller tarafından yıkılmasından sonra her şeyi tekrar en baştan inşa etmem, Hissettirilenler de ise zamanında ,hatun kişiler arasında anamdan sonra en değer verdiğim birinin bana hayatımda hiç hissetmediğim şekilde bana olan güvenini mükemmel bir cümleyle dile getirmesiydi.
2 basit soru sordum aslında , kendini , hayatta ki yerini sorgulaman için bir kolaylık sağladım sana. Belki de en önemli soruyu da sona sakladım tabi ki. Bu sorunun cevabı her geçen gün değişecektir , senden istediğim soruyu asla unutmaman ve her kendi kendine kaldığında , otobüste, metroda ,odanda,müzik dinlerken , okuduğun kitaba ara verdiğinde , uzun mesafe yolculuklarında kafanı cama dayayıp yaptıklarını sorgularken, uçakta bulutların üzerinde dünyayı bin bir umutla izlerken, her gece yatmadan gününü sorgularken, yolda gördüğün dilenciye buruk bakışlar atıp yaratıcıya şükrettiğin de , her anında , her istediğinde sorabileceğin bir soru.


Hayat Sana Ne Öğretti?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıkları En Son Çıkan Kapatsın

İceberg

23